petak, 7. lipnja 2024.

Opis "ekstremnog desničara" na Zapadu

U zadnje vrijeme možemo čuti da ekstremna desnica jača u europi - ili što već, podsjetilo me to na razmišljanje jednog britanskog komentatora koji je opisao raširenost političke korektnosti u Engleskoj;

Od osamdesetih godina prošlog stoljeća Engleska je sustigla i pretekla SAD s političkom korektnošću; a u Engleskoj, za razliku od SAD-a, ne postoji opozicija.

Budući da su Englezi tako poslušni/ kukavični u takvim stvarima, i toliko uznapredovali u svojoj apostaziji od kršćanstva (zato i jesu toliko poslušni /kukavični) razgovor ne-politički korektnog tipa jednostavno ne postoji. Danas nećete pronaći gotovo ništa ne-PK u masovnim medijima, i ne postoji kršćanska skupina ne-PK stavova koja bi imali ikakvu veličinu ili moć.

Zanimljivo, glavne žrtve PK progona su nedovoljno PK Ljevičari. Postoji toliko malo ljudi koji su istinski "desničari" u UK (daleko manje od jedan posto) i ne postoji moćna organizirana skupina koja nije Ljevičarska – tako da žrtvene jarce koji su potrebni sustavu možete pronaći samo među Ljevičarima koji pokazuju tračak preostalog zdravog razuma.

Ideja stranke "ekstremnih desničara" u suvremenoj Engleskoj je skupina koja je ateistička, eksplicitno socijalistička u ekonomiji, i zalaže se za seksualnu revoluciju – ali pokazuje malu devijaciju od mainstreama u smjeru patrotizma.


PS

Je li situacija drugačija u Francuskoj, Njemačkoj ili Nizozemskoj? Tko su ti "esktremni desničari"?

Postoje različiti "opasni" pokreti ili intelektualci o kojima će govoriti mediji, ali oni dijele većinu vrijednosti s Ljevicom, jedino imaju nešto drugačije mišljenje o imigraciji. Često će kritizirati imigraciju upravo zato kako bi branili ljevičarske vrijednosti, primjerice jer promoviranje "multikulturalizma" dovodi u opasnost različite ljevičarske "pobjede".

---

Ekstremni desničar je svatko tko je imalo desno od ljevičara. Desnica je navodno ta koja je sve radikalnija, primjerice neki desničari su tako radikalni da će tvrditi da postoje dva spola. Mišljenja ljevice su naravno umjerena kao i uvijek, oni koji se ne slažu s njima su radikali, svakim danom su sve radikalniji.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popularni postovi kroz zadnjih 7 dana