subota, 25. siječnja 2014.

Tko će štiti najslabijeg među najmanjom manjinom?

Uoči referenduma, jedna strana je inzistirala da je potrebno spriječiti referendum zbog ugroženosti manjine. (Povetio sam već više postova toj tematici – i taktikama političke korektnosti - pa neću opet ulaziti u nesmislenost takvih izjava.)

Ali kada bi to prihvatili, tko je najmanja manjina? Naravno, pojedinac. Ukoliko ne branite pojedinca onda ne možete tvrditi da branite manjinu.

A tko je najslabiji od svih pojedinaca? Kome je potrebna najveća zaštita?

Ukoliko ste odgovorili čovjek u najranijoj fazi razvoja onda ste u pravu. Očekivali bi da će oni koji toliko govore o manjinama željeti zaštiti najslabijeg među pojedincima – najmanjom manjinom, ali upravo suprotno; Aktivisti su svoje izjave u pravilu popratili pitanjem što je slijedeće? Hoćemo li uskoro zabranjivati pobačaj? (Naravno, nitko nije stvarno očekivao da će takvi aktivisti,osim par izuzetaka, stvarno biti za zaštitu ljudskih bića u najranijoj fazi razvoja, ali kad su već toliko zabrinuti za manjine – najslabije i najugnjetivanije...)

Dakle za naprednjačke aktiviste pobačaj nije nikakvo pitanje, radi se više o primjeru apsurdnosti, usporedite nešto sa pobačajem kako bi pokazali da je to nešto toliko besmisleno da nema smisla ni raspravljati o tome. Možemo čuti razmišljanja poput; Danas referendum o braku, a sutra? Što je sljedeće, zabranit će nam da uništavamo fetuse po želji? Kakav apsurd od referenduma.

***

Ono što zapravo najviše iritira, osim naravno onoga što zagovaraju, u takvim izjavama aktivista je njihova retorika. Toliko se trude da pokažu kako se u referendumu radi o nasilju nad manjinom, da se odlučuje o tuđim "pravima"; a prilikom toga zastrašuju svoje istomišljenike da će im netko oduzeti njihovo "pravo" da odlučuju o životu odnosno uništavanju nerođenih ljudi. (I naravno da se radi o ljudima, nisu žabe nego homo sapiens u ranoj fazi razvoja, posebnom organizmu sa svojim ciljevima koji se razlikuju od majčinih, ima genetski kod koji se razlikuju i od očeva i od majčina itd. Čovjek upravo tako i izgleda u toj fazi razvoja, a s vremenom poprima poznatiji nam oblik  – osim ako netko ne ugrozi njegova prava.)

Možete pokušati tvrditi da nema ništa nemoralno u uništavanju čovjeka u ranoj fazi razvoja, ali nemojte se pretvarati da niste donijeli odluku o prekidu života najslabijeg pojedinca – najmanje manjine među nama.


PS

Jedan video o veselim i naprednim aktivistima pogledaje ovdje (ili drugi ovdje) ;

Zamisli borca za ljudska prava koji misli da su prava ono što njemu slični aktivisti proglase da su prava. (Pa tako osnovno ljudsko pravo postaju različita "reproduktivna", uključujući pravo uništavanja drugih.)

O pobačaju sam pisao ovdje (odnosno kategorija pobačaj). Nešto o ljudskim pravima ovdje.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popularni postovi kroz zadnjih 7 dana