nedjelja, 9. siječnja 2022.

Adolescenti vladaju društvom - BGC

Adolescentna društva određuju moderni svijet.

Kod zemalja u razvoju, postoji više od četrdeset nacija gdje je medijalna doba manja od dvadeset godina, većina su adolescenti. Primjerice u Ugandi je prosječna dob petnaest godina.

U Zapadnom svijetu prosječna dob je dvostruko viša, u Britaniji četrdeset, u Japanu četrdeset pet itd. Radi se o najstarijim društvima ikada na svijetu – ali ipak, adolescentni vladaju tim društvima.

Adolescenti koji vladaju Zapadom su Masovni Medij; masovni mediji su primarni društveni sustav na Zapadu, glavni fokus i izvor dominantne ideologije sekularnog Ljevičarstva, i domena onih koji su gotovo-isključivo psihološki adolescenti.

Zapadni Masovni Mediji su nastanjeni većinom mladim, nevjenčanim ljudima bez djece koji imaju tipično adolescentne brige oko društva; lifestylea, unutargrupnih fraza, seksualnog "oslobođenja", pravila odijevanja, žrtvenih jaganjaca i samopravednosti.

Ako su u braku, onda se radi o kasnim, neozbiljnim i slobodnim brakovima koji rijetko kad potraju.

Ako i imaju djece, onda imaju jedno ili maksimalno dvoje, rijetko kada ih odgajaju, često ih napuštaju.

Tipično za adolescente, masovni mediji pokazuju impulzivnost i nestabilno raspoloženje, izmjenjuje se hedonizam i okrivljavanje; agresija i kukavičluk, sarkazam i sentimentalnost; nemogući idealizam i ogorčena optužba za licemjerje; divlja nepromišljenost i paralizirajuća krivnja; podrugljiva arogancija i obožavanje heroja; opsjednuti su novitetima, modom i odobravanjem vršnjaka; ekstrovertirani su (potreban im je stalna vanjska stimulacija); i emocionalno su hladni, sebični i manipuliraju; istodobno puni zamjeranja, pršte od osobnih prava, skloni samosažaljenju i revnom zagovaranju apstraktne "pravde" koju drugi ljudi nisu u stanju ostvariti.

Zaključno, gotovo svatko je danas pod vlasti, na različite načine, adolescenata – a to objašnjava puno...

Autor je Bruce G Charlton, izvorni post The Adolescent Society - Uganda to the UK, (Jedan raniije objavljeni post o Adolescentnim Intelektualcima - T. Sowell)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popularni postovi kroz zadnjih 7 dana