petak, 14. siječnja 2022.

Što bi zaustavilo demografski pad (Europe)? - BGC

1. Želja da ga zaustavite.

Takve želje nema. Programi i politika su stoga nebitni.

2. Dakle, pitanje je ovakvo - Zašto su Europljani ravnodušni na demografski pad?

3. Zašto Europljani ne smatraju da je imanje djece glavni prioritet?

4. Zašto Europljani ne smatraju trajni brak i obitelj glavnim prioritetom?

Ovo je sve bliže...

Pojedinci... Zašto bi pojedini europljanin stavio brak i obitelj kao prioritet? Jasno je da razlog nije taj što se radi o kratkoročnom putu prema maskimiziranju sreće.... 

Dakle, radi se o dugoročnom i kozmičkom i supra-individualnom... Govorimo o Religiji

5. Odgovor na ono što bi zaustavilo demografski pad Europe je Religija; ozbiljna i s glavnom ulogom.

6. Sljedeće pitanje je kakva religija?

Ali nam je barem jasnija priroda pravog odgovora.

PS

BGC (What would stop Europe's demographic decline?) je u pravu, očito ne postoji stvarna volja da se išta poduzme vezano uz "demografiju".

Postoje ljudi koji desetljećima upozoravaju na spomenuti fenomen: "Ljevica" im odgovara poznatim optužbama, nekoć prikrivenije, danas potpuno otvoreno napadaju samu ideju da je nešto dobro u obitelji ili majci koja brine o djeci - pa i samom društvu koje ne izumire. Obitelj je prema njima izvor nesreće i ugnjetavanja, loša i za žene i za djecu, a one koji ju zagovaraju potrebno je ušutkati, kazniti jer se protive međunarodnim konvencijama i zakonima. (To im je nerijetko jedina politička poruka koju nude.)

"Desnica" će možda prepoznati problem, ali će imati slično ponašanje kao i Ljevica, možda nešto umjerenije. U svakom slučaju, demografski problem će proglasiti kompleksnim pitanjem čije rješavanje si ne možemo priuštiti. To ne bi bilo održivo.

Ideja da je imanje djece neodrživo, odnosno da održivost društva podrazumijeva izumiranje društva ne čini im se nimalo apsurdna.

Uvjerljivo su nam objašnjavali da nemaju političke ili ekonomske moći da išta poduzmu. Zatim smo posljednih dvije godine svjedočili kakve mjere su u stanju uvesti čitavoj ekonomiji, društvu i pojedincu, i iz kojih razloga.

Što bi zaustavilo izumiranje? Kao prvo, trebala bi postojati želja da se ono zaustavi.

Raniji postovi;

Što očekivati u društvu u kojemnitko ne očekuje djecu?, Druga demografska tranzicija, Zašto imatidjecu?, Seksualna bulimija, Uzrokuju li djeca religioznost? itd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popularni postovi kroz zadnjih 7 dana