petak, 26. svibnja 2023.

Bez medija ste "izgubljeni" za društvo – OOD II

BGC u Addicted to Distraction objašnjava kako smo možda svjesni da su nas mediji ponekad doveli u zabludu, ali rijetko tko je svjestan o kako dubokom i rasprostranjenom učinku se radi. Mediji su potpuno preuzeli javne i privatne živote, bez medija ste izgubljeni. Ističe;

Jer kada ste unutar Masovnih Medija (a danas su na Zapadu svi dio njega), gdje god se okrenete vaše deluzije će biti potvrđene – jedina dosljednost je dosljednost deluzija – Masovni Mediji daju nam "činjenice" i "rasuđivanje" prema kojima pričamo s drugim ljudima.

Izađite iz balona Masovnih Medija i bit ćete izgubljeni; otkriti ćete da nemate o čemu pričati s ljudima – preostaje vam samo neslagati se i svađati se s njima.

Udaljite se od Masovnih Medija i postati ćete dosadni, iritantni, ludi – jer živimo u svijetu koji smatra da zdrav razum i osobna iskustva ne samo da nemaju nikakvu vrijednost; nego su opasni, predstavljaju dokaz izopčenosti, dokaz su poremećenog mentaliteta; sve što je van medijskog balona smatra se područjem divljih i usamljenih sadista, luđaka i populista.


PS

Nedavno je jedan od američkih ureda proglasio da je obilježje opasnih radikala izbjegavanje mainstream medija. Mnogi su se začudili i šokirali takvom klasifikacijom, ali možda su stvarno u pravu.

Ako niste pod utjecajem medija, stvarno ćete biti izgubljeni, nećete više imati o čemu pričati sa prijateljima i susjedima (čak i ako žive u drugim državama znate o čemu se i na koji način mora razgovarati). Situacija kroz proteklih par godina nudi nam dobar primjer, izašli bi iz svog doma i shvatili da nastanjujete neki drugi svijet. 

"Nepromišljeno" bi bilo komentirati neko aktualno događanje bez da ste prvo upoznati kakvu su atmosferu stvorili mediji, tko je heroj, a tko zlikavac; koje "činjenice" morate prihvatiti, a koje osuđivati; što isticati, a što prešućivati.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popularni postovi kroz zadnjih 7 dana