ponedjeljak, 5. rujna 2011.

Andrew Pinsent - fizičar čestica i teolog

Andrew Pinsent je istraživači direktor Ian Ramsey centra za religiju i znanost na Sveučilištu u Oxfordu, istraživač Harris-Manchester Collega i član Odsjeka za teologiju na Oxfordu. Uz to je i svećenik u biskupiji Arundel i Brighton u Engleskoj. Andrew je doktorirao fiziku čestica na Oxfordu, diplomirao teologiju na Ponfitical Gregorianu u Rimu i doktorirao filozofiju na St Louis Universityu. Objavio je 31 znanstveni članak na DELPHI projektu u CERN-u, Ženevi i član je Britanskog Instituta za fiziku. Objavio je niz članaka, recenzija i knjiga, uključujući i popularni katehetski projekt Evangelium.

No, sve to mogli ste saznati i na njegovoj stranici odnosno iz njegovog CV-a. S obzirom na širinu njegovih interesa i znanja preporučam da ga proguglati ukoliko želite saznati više o svemu tome. Andrew Pinsent nastavlja dugu tradiciju katoličkih znanstvenika i teologa. Bogat životnim iskustvom kojeg je stekao radeći na razni pozicijama u nizu zemalja diljem svijeta; radio je u akademiji, CERN-u, industriji, za vladu, biskupiju... Sve to, čini ga dovoljno zanimljivim da pratim njegov rad odnosno da ga preporučim i Vama. Možda sre primjetili da sam preveo na ovome blogu neke od njegovih propovijedi koje su mi se učinile zanimljivim, kako sam samouk prevoditelj bez teološkog obrazovanja vjerojatno sam neprecizno neke stvari napisao pa slobodno pročitate propovijedi u izvornoj verziji. Vjerojatno ću prevesti još neke njegove popularne tekstove koji se tiču odnosa znanosti i vjere, posebice o povijesti Katoličke Crkve, za sada Vam ostavljam par izvora na kojima možete saznati više o njemu;

Internet izvori o Andrewu Pinsentu;

Za kraj, zanimljivo gostovanje Andrewa Pinsenta  na EWTN televiziji u emisiji oca Mitcha Pacwe; malo o povijesti Katoličke Crkve, opisivanje evangelizacije i predstavljanje knjiga kojima je koautor.


PS

Cilj mi je na ovome blogu predstaviti neke zanimljive ljude koji nažalost nisu toliko poznati u javnosti, iako to svakako zaslužuju. Takve ljude ću označiti(tagirati) sa oznakom "ljudi koje pratim" kako bih stvorio posebnu kategoriju postova i olakšao čitanje bloga.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popularni postovi kroz zadnjih 7 dana