četvrtak, 15. rujna 2011.

Katolička televizija: Salt+Light TV

Salt + Light Television, odnosno Televizija Sol+Svjetlo je prvi katolički nacionalni televizijski kanal u Kanadi. Program je većinom na engleskome, iako se koriste i drugi jezici. Francuski programi se emitiraju pod nazivom "Télévision Sel + Lumière", postoje još i talijanski i kineski programi. Vlasnik je neprofitna organizacija Salt and light Catholic Media Foundation iz Toronta, a podržava ih kompanija Komunikacije Sv. Josipa. Oboje je utemeljio poduzetnik Gaetano Gagliano.

Ime televizijskog kanala je izvedeno iz teme Svjetskog dana mladih 2002. godine; "Vi se sol zemlje... vi se svjetlost svijeta". Glavni voditelj tog dana mladih je sad izvršni urednik televizije. Progam sadrži sve od dnevnih vijesti i aktualnih događanja do specijalnih sadržaja i filmova. Postoji pet kategorija programa; Nacionalne i internacionalne priče Katoličkog djelovanja i Socijalne pravde, Priče iz katoličkih zajednica, Učenje i razvijanje vjere, Molitva, pobožnost i meditacije te Katolička liturgija(uključuje dnevne mise i Vatikanske službe).


Više o samoj televiziji, odnosno program televizije možete pratiti i putem interneta na slijedećim izvorima; 


Stranice televizije donose niz raznolikih informacija, a na youtube kanalu možete pogledati određene emisije i programe. Za televiziju sam saznao prateći nedavni dan mladih u Španjolskoj, na yt kanalu možete pronaći dnevnu emisiju svakog dana susreta. Televizija je organizirala panel rasprave sa zanimljivim govornicima, 

Sve diskusije su zanimljive, rasprava o vjeri i zabavljanju(faith and entertainment) ugošćuje i jednog holivudskog glumca te donosi malo iznenađenje na kraju, a u raspravi o vjerskim slobodama možete čuti i sjajnog nadbiskupa Chaputa što je samo po sebi preporuka. Na samom kanalu možete pronaći i druge zanimljive sadržaje, za kraj jedna od promotivnih snimki. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popularni postovi kroz zadnjih 7 dana